Τα πάντα για το πλέξιμο...και ακόμη περισσότερα!

Πλέξιμο και διακοπές…αχώριστοι σύντροφοι!

Summer knitting-crocheting

Έφτασε λοιπόν η καλύτερη στιγμή, έφτασε η περίοδος των διακοπών και είμαστε έτοιμοι (ή μήπως όχι;) να τις απολαύσουμε. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες (σίγουρα;) και είμαστε έτοιμοι προς αναχώρηση.

Χμ, για ένα λεπτό όμως…τα έχω σκεφτεί όλα καλά; Βέβαια, εννοείται, θα είμαι αρκετές ημέρες στο αγαπημένο μου μέρος, θα ξεκουραστώ, θα γεμίσω τις μπαταρίες μου, θα κάνω τα μπανάκια μου ή θα απολαύσω το βουνό και τους περιπάτους μου, θα χαλαρώσω και θα πλέξω. Τι; Τι θα πλέξω; Αφού δεν έχω αρκετό νήμα! Και αν δεν μου φτάσει (κρύος ιδρώτας); Οι σημειώσεις μου και οι ποντοδείκτες μου που είναι; Και εκείνο το καινούριο βιβλίο με τα κουκλάκια που πήρα για τις διακοπές; Και….και…και;

Ψυχραιμία, βαθιά ανάσα, αυτοσυγκέντρωση και πάμε να δούμε τι προετοιμασίες πρέπει να κάνουμε για τις διακοπές μας ώστε να μην μας λείψει τίποτα και να περάσουμε τέλεια και απολαυστικά συντροφιά με την αγαπημένη μας δραστηριότητα – το πλέξιμο.

Σας έχουμε ετοιμάσει παρακάτω μία λίστα με συμβουλές, σκέψεις και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε κατάλληλα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις διακοπές σας.

 

1. Οργανώστε τις επιθυμίες και τα θέλω σας

Είναι το πρώτο και το πιο καθοριστικό βήμα για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν. Εδώ καλείστε να αποφασίσετε ποια έργα θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές σας. Είτε πρόκειται για πλεκτά που είναι ήδη σε εξέλιξη και θέλετε να τα συνεχίσετε είτε για κάποιο νέο έργο που θα ξεκινήσετε στις διακοπές, φροντίστε να το αντιμετωπίσετε σαν μία συνταγή: βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό που θέλετε, ότι έχετε όλα τα υλικά ή ξέρετε ποια έχετε και ποια λείπουν και από που και πότε θα τα προμηθευτείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ό,τι χρειάζεστε για την εκτέλεση. Φυσικά, φροντίστε να πάρετε μαζί σας περισσότερα από ένα έργα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Έτσι θα μπορείτε να εναλλάσετε το ενδιαφέρον σας, να έχετε απασχόληση σε περίπτωση που κάποιο ολοκληρωθεί, αλλά και θα μπορείτε να χαλαρώνετε ή να παθιάζεστε περισσότερο, ανάλογα με την διάθεση και τον χρόνο σας. Καλό θα ήταν (το προσπαθώ και εγώ πιστέψτε με, αλλά δεν μου βγαίνει!) σε αυτό το σημείο, οι πιο “φανατικοί”, να προσέξουμε λίγο παραπάνω, καθώς οι μεγάλες προσδοκίες μπορεί να μας “φορτώσουν” και να διαταράξουν το πρόγραμμα των διακοπών μας. Θέλουμε να επικρατήσουν οι χαλαρές διακοπές με…πολύ πλέξιμο (χα, χα, είπα, το προσπαθώ!).

 

2. Προετοιμάστε σωστά τα υλικά σας

Πάρτε μαζί σας ένα πουγκάκι “πρώτων βοηθειών για το πλέξιμο” με τα απαραίτητα γενικής χρήσης, ξέρετε: καλώδια για τις εναλλάξιμες βελόνες, ποντοδείκτες, ψαλιδάκι, μετρητές κλπ.. Ελέγξτε και επιβεβαιώστε τις ποσότητες των νημάτων και των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε έχοντας προβλέψει για λίγο παραπάνω ώστε να μην σας λείψει. Επιβεβαιώστε τα είδη και τα μεγέθη των βελόνων και βελονακίων που θα χρειαστείτε και επειδή δεν πιάνουν ιδιαίτερο χώρο, πάρτε μαζί σας και κάποια επιπλέον που μπορεί να χρειαστούν ως εναλλακτικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις οδηγίες και τις λεπτομέρειες ή σημειώσεις που μπορεί να χρειαστείτε για τα έργα σας. Είναι τεράστια η απογοήτευση να μην σας βγαίνει κάτι και να σπάτε το κεφάλι σας στις διακοπές σας, ενώ θα μπορούσατε να είχατε πάρει μαζί τις σημειώσεις σας ή το αγαπημένο σας βιβλίο.

 

3. Λάβετε υπόψην τυχόν περιορισμούς

Το που, πότε, πως και γιατί θα πάτε εκεί για όπου ξεκινήσατε, νομίζω ότι θα καθορίσει τα περισσότερα από τα παραπάνω που ήδη αναφέραμε. Για το που και το πότε θα πάτε και πως αυτό καθορίζει τις επιλογές σας νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά. Για παράδειγμα, αν θα πάτε σε βουνό με υψόμετρο, μπορείτε να πάρετε μαζί σας εκείνη την δαντελωτή, μάλλινη εσάρπα που κοντεύει να τελειώσει, ενώ στην θάλασσα μπορείτε να ξεκινήσετε εκείνη την όμορφη βαμβακερή τσαντούλα ή το μαγιώ που θα κάνει τους πάντες να σκάσουν απ’ τη ζήλεια τους. Η εποχή και η θερμοκρασία σε σχέση με τον προορισμό, επίσης επηρεάζουν τις επιλογές που θα κάνετε. Όσο τώρα για το πως θα ταξιδέψετε και αν θέλετε να πλέκετε στο ταξίδι, είναι ένα μεγάλο θέμα ειδικά αν ταξιδέψετε με αεροπλάνο. Και ενώ σε γενικές γραμμές το πλέξιμο επιτρέπεται, ενδέχεται να ισχύουν περιορισμοί σε συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες ή προορισμούς, που καλό είναι να τους πληροφορηθείτε από πριν ώστε να είσαστε προετοιμασμένοι και να αποφύγετε τις εκπλήξεις. Για παράδειγμα μπορεί να απαγορεύονται οι μεταλλικές ίσιες βελόνες στην πτήση, αλλά όχι οι κυκλικές ξύλινες βελόνες. Στο πως και στο πότε θα πρέπει να προσθέσουμε και το κομμάτι της προμήθειας των υλικών για τα οποία πιθανόν να χρειαστεί να έχετε μεριμνήσει αρκετά νωρίτερα, καθώς ενδέχεται αρκετά από τα καταστήματα να είναι κλειστά την ίδια χρονική περίοδο. Τέλος μην ξεχνάτε το γιατί πάτε εκεί που πάτε. Φροντίστε για το τόσο-όσο. Μην τσιγκουνευτείτε και σας λείψει κάτι, αλλά ούτε και να φορτωθείτε με παραπανίσια.

 

4. Κάντε εικόνα τις επιλογές σας

Ναι, ακούγεται χαζό, όμως λειτουργεί και λειτουργεί σωστά. Κλείστε τα μάτια και κάντε όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται εικόνα όλη αυτήν την προετοιμασία και εντάξτε την στο πρόγραμμα των διακοπών σας. Φανταστείτε δηλαδή τις διακοπές σας με το πλέξιμο μέσα, όπως το έχετε προετοιμάσει. Εάν κάτι θέλει διόρθωση πηγαίνετε πίσω στο σημείο που νομίζετε ότι κάτι πρέπει να αλλάξετε, κάντε το και επανέλθετε ξανά στην νέα εικόνα. Όλα καλά τώρα; Τέλεια, είστε έτοιμοι για το τελευταίο βήμα αυτής της όμορφης προετοιμασίας.

 

5. Χαλαρώστε, ενεργοποιήστε την καλή, θετική σας διάθεση και απολαύστε το!

Χαλαρώστε, έχετε ενεργήσει σωστά, έχετε προετοιμαστεί σωστά για να απολαύσετε τις διακοπές και το πλέξιμό σας, πάρτε μαζί θετική ενέργεια και καλή διάθεση και είστε έτοιμοι για τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας. Α, και αν σας ξέφυγε κάτι, δεν πειράζει, θα τον βρείτε εσείς τον τρόπο. Άλλωστε η δύναμη και η μαγεία είναι στα χέρια σας και μόνο σε αυτά!

 

Φυσικά, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα αγαπημένα σας πλεκτά κομμάτια για να τα φορέσετε και φροντίστε να αφήσετε και λίγο χώρο στις αποσκευές σας σε περίπτωση που βρείτε κάποιο ιδιαίτερο νήμα στις διακοπές σας για να πάρετε ως ενθύμιο!

 

Καλές διακοπές και καλό πλέξιμο!

Υ.Γ.: Πείτε μας πως περάσατε και δώστε μας και καμιά ιδέα προετοιμασίας από τις δικές σας διακοπές.